Reference file issue

Discuss anything related to the Malcolm Rig here!
Post Reply
Rundas
Posts: 2
Joined: Tue Mar 24, 2015 2:50 pm

Reference file issue

Post by Rundas » Wed Mar 25, 2015 5:54 am

Hello everybody ! Thanks for this awesome rig :)

I encountered a strange problem but first I will explain the steps I did.
I opened Maya 2015, then File>Create Reference, then I referenced malcolm_v109.ma and before moving controls I "imported objects from reference" in the reference editor.
Everything works fine in viewport but when I batch render, eyebrows don't follow the controls (see first and second picture).
And when I reopened the file they were really disconnected like locked at there original place.(see third picture)
Plus, some other controls have the same problem, for example nose and mouth corners.
This problem seems to only affect facial controls, arms legs body work fine ...

I already cheked 2 other topics with the same problem but I wasn't able to fix it.
What can I do ? Maybe some settings are breaking connection between eyebrows and eyebrows controllers ?
Attachments
Capture.JPG
1 - From viewport before batch render
untitled.jpg
2 - Batch render
Capture3.JPG
3 - when i re-opened the file

Rundas
Posts: 2
Joined: Tue Mar 24, 2015 2:50 pm

Re: Reference file issue

Post by Rundas » Sat Mar 28, 2015 8:18 am

Alright, I found that the issue came from Maya 2015. It should be fixed in SP5.

http://knowledge.autodesk.com/support/m ... eopen.html

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 466
Joined: Thu Jul 21, 2011 12:51 pm

Re: Reference file issue

Post by admin » Fri Apr 03, 2015 1:38 pm

Thanks!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests