Rig very slow to open and causing PC to lock up

Discuss anything related to the Malcolm Rig here!
Post Reply
leobobo
Posts: 3
Joined: Tue Apr 17, 2012 2:32 pm

Rig very slow to open and causing PC to lock up

Post by leobobo » Tue Apr 17, 2012 2:39 pm

Hey everyone, I'm really enjoying using this rig. However I have noticed a problem and I'm not sure if anyone else has ran into the same issue. When I open my file to animate, it loads to 98% and then becomes very slow and my PC will freeze for about 5 - 10 mins. eventually the file will load and I can use it, but sometimes freezes up for a minute at a time when animating. Is this an issue anyone else has had? If so is there a way to fix it?
I am using maya 2011 x64 and windows 7 on PC.

Thanks!

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 457
Joined: Thu Jul 21, 2011 12:51 pm

Re: Rig very slow to open and causing PC to lock up

Post by admin » Wed Apr 18, 2012 2:33 pm

Strange. Malcolm should always fun very fast.

Try importing the reference. In Reference Editor>File>Import Objects From Reference.

leobobo wrote:Hey everyone, I'm really enjoying using this rig. However I have noticed a problem and I'm not sure if anyone else has ran into the same issue. When I open my file to animate, it loads to 98% and then becomes very slow and my PC will freeze for about 5 - 10 mins. eventually the file will load and I can use it, but sometimes freezes up for a minute at a time when animating. Is this an issue anyone else has had? If so is there a way to fix it?
I am using maya 2011 x64 and windows 7 on PC.

Thanks!

leobobo
Posts: 3
Joined: Tue Apr 17, 2012 2:32 pm

Re: Rig very slow to open and causing PC to lock up

Post by leobobo » Thu Apr 19, 2012 5:24 am

Hey, thanks for your reply. I tried importing, but the problem was still there. So I did some troubleshooting and it turns out my sound file was causing the problem! I made a file of the same animation without my sound file and it opens fine. Now I'm just removing the file before I save. I am going to try the sound file with another rig in order to find out if it is just that sound file or a problem that occurs when using that sound file with malcolm.
It's a .wav file.

leobobo
Posts: 3
Joined: Tue Apr 17, 2012 2:32 pm

Re: Rig very slow to open and causing PC to lock up

Post by leobobo » Thu Apr 19, 2012 5:25 am

Hey, thanks for your reply. I tried importing, but the problem was still there. So I did some troubleshooting and it turns out my sound file was causing the problem! I made a file of the same animation without my sound file and it opens fine. Now I'm just removing the file before I save. I am going to try the sound file with another rig in order to find out if it is just that sound file or a problem that occurs when using that sound file with malcolm.
It's a .wav file.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests