It is currently Mon Dec 11, 2017 12:05 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jan 26, 2012 2:00 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2011 12:51 pm
Posts: 436
User video on Installing Malcolm:



Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 05, 2012 5:04 pm 
Offline

Joined: Wed Dec 05, 2012 5:01 pm
Posts: 11
This may be the answer to my problems! :D I'll check it out and post back if it was indeed helpful.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Dec 08, 2012 6:22 pm 
Offline

Joined: Wed Dec 05, 2012 5:01 pm
Posts: 11
This video was great! It showed me that I was indeed doing everything right, and the bit on changing between IK and FK controls was much appreciated.

One question though, if anyone can answer it: on the page where you can originally download Malcolm, it says, under "Malcolm v1.00 for Maya 2009," that "(Known issue: background image does not display on Macintosh computers.)" I'm assuming this is referring to the colors and buttons on the Picker, as they do not show in Maya on my Macbook. Has anyone come up with a way around this, or have any suggestions as to how I can access the Picker buttons without being able to see these images?

Thanks so much! (Message to the mods: feel free to move this post if you feel it would be more applicable elsewhere, but if so, please just state where it was moved to. Thank you.)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 22, 2013 3:17 am 
Offline

Joined: Fri Mar 22, 2013 3:06 am
Posts: 16
Thank you for the video, really helpful! There is only one thing that is not yet working in my installation: I can't rename the Main_PIKR to malcolm:Main_PIKR. I've done everything as in the video but when I click Enter after writing the new name it comes back to the old name. What should I do? I am no maya expert. Is there another place apart Outliner to change the names?...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 22, 2013 1:21 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2011 12:51 pm
Posts: 436
Hi! First reference the character in. Note the namespace Malcolm has, for example "malcolm:".

That's what you have to rename the picker to. If you enter a namespace that doesn't exist, it will do what you're describing (not allow it).

(You can create namespaces other ways as well.)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 22, 2013 11:50 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 22, 2013 3:06 am
Posts: 16
Thank you for the prompt answer!
The namespace I find in the reference editor is "malcolm", and if I re-name the Main_PIKR "malcomMain_PIKR" it accepts bit, but still doesnt work. The name of the reference is "malcomRN malcom.ma", and I have tried also the "malcomRN" in various combination, but still doesnt work and as soon as I add ":" it doesnt allow it.
What can I do?....


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 23, 2013 2:05 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2011 12:51 pm
Posts: 436
When you reference the character in, each object should be named e.g.: malcolm:ctlBody
If it isn't with the colon, check your reference settings.

that same prefix (whatever that is) should be applied to the picker node, and become, for example:
malcolm:Main_PIKR

See the picture here:
viewtopic.php?f=3&t=2019


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 24, 2013 1:06 am 
Offline

Joined: Fri Mar 22, 2013 3:06 am
Posts: 16
I am very sorry, but I am a bit confused. The prefix of all my objects seems to be "malcom:"
Then why doesnt it allow to rename the Main_PIKR "malcom:Main_PIKR"?....


Attachments:
Outliner.JPG
Outliner.JPG [ 59.31 KiB | Viewed 8319 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 24, 2013 4:17 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2011 12:51 pm
Posts: 436
You are misspelling it: "malcolm:"

L


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Mar 25, 2013 1:47 am 
Offline

Joined: Fri Mar 22, 2013 3:06 am
Posts: 16
Oh my gosh, you are right! How could I be so dull?!.... :D
Thanks a lot for your help, and for this fantastic rig! I can't wait to start using it


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 13, 2016 1:27 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 13, 2016 1:11 pm
Posts: 1
:) This is just for Me Getting information on this Forum.... I'm a newbie here !! :shock:
I got intro'd to the Malcolm Maya Character & then got myself reg'd in this forum,
but as far as I can see this forum is not that much active !!
Pls som1, refer me how can I get in touch with the Forum Moderators or SuperAdmin !!
thanks in Advance
:) :) :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 19, 2016 10:23 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2011 12:51 pm
Posts: 436
We are listening if you have a comment, thanks.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group