http://animschoolforums.com/

Maya 2016 version
http://animschoolforums.com/viewtopic.php?f=7&t=14089
Page 1 of 1

Author:  admin [ Mon Jun 01, 2015 3:07 pm ]
Post subject:  Maya 2016 version

Hello! AnimSchool Picker is now available for Maya 2016, PC only. (Mac and Linux Maya 2016 coming soon.)

Author:  Ryan [ Mon Jul 06, 2015 2:07 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Cool!
Also if you like, you can use this flat icon instead of the main one:
Image
https://www.dropbox.com/s/mj43es80tswc7sa/AnimSchoolPicker%20Icon%20%28orange%29.png?dl=0

;)

Author:  italic_ [ Tue Sep 29, 2015 7:06 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Any news on the 2016 linux picker?

Author:  admin [ Mon Oct 05, 2015 7:10 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Not yet, but hopefully soon.

Author:  draykin [ Thu Oct 22, 2015 9:35 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Hi, I"m trying to setup the griffon rig in 2016, but I can't change the namespace.

Attachments:
griffon_picker_namespace.jpg
griffon_picker_namespace.jpg [ 150.49 KiB | Viewed 7083 times ]

Author:  italic_ [ Sat Oct 24, 2015 11:12 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

draykin wrote:
Hi, I"m trying to setup the griffon rig in 2016, but I can't change the namespace.

That's because your namespaces are so long they are forcing the dropdown menus out of the window. I don't know if the plugin allows you to change window size on Windows (it looks like you're on Windows), but on linux you can expand the frame beyond the screen dimensions, thus exposing the menus to the cursor. You can change the namespace once you see the dropdown menus. I had this problem on a rig before, but all I had to do was maximize the window.

Author:  admin [ Wed Oct 28, 2015 5:24 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Hi. Use Picker>Change Namespace

Does that help?

najatuw4646 wrote:
but I can't change the namespace.
gclub casino

Author:  admin [ Fri Dec 04, 2015 1:10 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

AnimSchool Picker is now available for Maya 2016 on Linux!

http://www.animschool.com/DownloadOffer.aspx
italic_ wrote:
Any news on the 2016 linux picker?

Author:  Isabel [ Mon Feb 08, 2016 3:49 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Hi,

I must be dumb, but how do I install the picker for maya 2016 ? Where do I find the correct install file ?
I downloaded the zip file from the site, followed the instructions from the video, but the latest install file here is for 2015_64bits if I'm not mistaking. I still copied all of that to my 2016 script folder, but when I try the line
loadPlugin -qt "C:/Users/...../AnimSchoolPicker.mll" ;
AnimSchoolPicker ();

Maya answers :
//Error line 1: Plug-in, "AnimSchoolPicker" was compiled against too old a version of the Maya API and is thus incompatible with the current Maya version.

Obviously, I'm not using the correct plugin file. But where is it ? What do I miss ?

Many thanks in advance for helping,

Isabel

Author:  Isabel [ Mon Feb 08, 2016 4:43 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Sorry, never mind, reloaded the zip file, found the 2016 folder this time, worked like a charm.
Cheers,
Isabel

Author:  admin [ Wed Feb 10, 2016 1:19 am ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Ok great!

Author:  italic_ [ Wed Feb 10, 2016 8:54 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Thanks! I've been using for some time now and not had any problems with it.

Author:  italic_ [ Sun Apr 24, 2016 7:06 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

I noticed the picker has a button to toggle docking in the channel box/layer editor, but it isn't allowed to dock anywhere else. I used to be able to dock it with a window command and put it on the left side, but that functionality seems to be limited now. Is it possible to allow the window to dock to any region we want? In addition, I believe on Windows the picker is a separate window as a child of the main Maya window, but the Linux picker does not show up when querying window UI elements. It has no title bar and I cannot use standard window operations on it (right click, minimize, maximize, etc.). Was this by design or a consequence of being on Linux? This is likely the cause of my earlier problem, since Maya can't query a window that doesn't exist.

Author:  blc [ Sun May 01, 2016 9:13 am ]
Post subject:  Maya 2016 Extension 2

Is it just me or does the picker not work with the new Maya 2016 Extension 2?
The performance of the Malcolm rig increased a lot, which is great, but sadly the picker now shows the "api too old" message :(
I didn't expect such a total overhaul of their inner system for Ext 2, so that (some) plugins for 2016 don't work anymore...
Thanks!

Author:  admin [ Sat May 07, 2016 11:20 am ]
Post subject:  Re: Maya 2016 Extension 2

We'll look into this. Thanks!

blc wrote:
Is it just me or does the picker not work with the new Maya 2016 Extension 2?
The performance of the Malcolm rig increased a lot, which is great, but sadly the picker now shows the "api too old" message :(
I didn't expect such a total overhaul of their inner system for Ext 2, so that (some) plugins for 2016 don't work anymore...
Thanks!

Author:  blc [ Sun May 08, 2016 5:14 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Thanks, admin!

It really seems like plugins need to be recompiled for Maya 2016.5 (= Extension 2).
See here: https://apps.autodesk.com/MAYA/en/Detail/Index?id=5595681162321676385&os=Mac&appLang=en

Would be awesome to see the picker compiled for the new versions :)

Author:  admin [ Tue Jun 14, 2016 7:46 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

We do not have that yet, no. Noted!

fahr wrote:
Hi there! Has there been any news or progress concerning a compiled plugin for 2016.5?

Thanks!

Author:  zadrel [ Wed Oct 11, 2017 7:46 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

Hey, Is this fix being worked on? This post was over a year ago and still no fix??

I would really appreciate having the picker available to use in 2016.5 (Linunx CentO7)

admin wrote:
We do not have that yet, no. Noted!

fahr wrote:
Hi there! Has there been any news or progress concerning a compiled plugin for 2016.5?

Thanks!

Author:  admin [ Mon Oct 16, 2017 2:41 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

We have posted a version of AnimSchool Picker for Linux Maya 2017 and 2018. Please let us know if you have any issues!

Author:  zadrel [ Wed Oct 18, 2017 8:48 pm ]
Post subject:  Re: Maya 2016 version

admin wrote:
We have posted a version of AnimSchool Picker for Linux Maya 2017 and 2018. Please let us know if you have any issues!


Hi, thank you for the reply.

I am using Maya 2016.5 and the picker will not load because it was compiled against an older version of the Maya API.

here is the exact error message I am getting

loadPlugin -qt "/net/home/maya/2016.5/scripts/AnimSchoolPickerLinuxCent/AnimSchoolPicker/maya2016/AnimSchoolPicker.so";
AnimSchoolPicker();
// Error: line 1: Plug-in, "AnimSchoolPicker" was compiled against too old a version of the Maya API and is thus incompatible with the current Maya version. (AnimSchoolPicker) //
// Error: line 2: Cannot find procedure "AnimSchoolPicker". //


I tried using the 2017 picker and the 2018 picker instead, but they would not work either.

To solve this issue I think you need to recompile a 2016 version. This would be much appreciated.

Thank you

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/