It is currently Mon Dec 18, 2017 10:44 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jun 11, 2015 6:45 am 
Offline

Joined: Thu Jun 11, 2015 6:33 am
Posts: 2
Hi!

First of all, thanks for all the work you have done with Malcolm and Animschool Picker. They are amazing tools helping everyone of us in this industry.

I have read in other posts that you can only change namespace if the .pkr was created from a referenced character. I just finished a very elaborate pkr for face and another for body. Is there NO way at all to make my pkr work or to "re-use" the buttons with a referenced character?

On the other post you mentioned that there would be a possibility to choose a namespace in the future and that was a year ago. Just wondering if I can fix my problem without redoing absolutly everything!

Thanks for everything!

Cheers!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jun 16, 2015 1:33 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Jul 21, 2011 12:51 pm
Posts: 437
There is no feature to do that yet, but it is on the development list.

For now, the only way to re-use a picker made without referencing it in (and therefore NO NAMESPACE) is to update the buttons one by one. Select an object in Maya and right click on the button and Update Button.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 17, 2015 3:04 am 
Offline

Joined: Thu Jun 11, 2015 6:33 am
Posts: 2
admin wrote:
There is no feature to do that yet, but it is on the development list.

For now, the only way to re-use a picker made without referencing it in (and therefore NO NAMESPACE) is to update the buttons one by one. Select an object in Maya and right click on the button and Update Button.


Thanks! I actually found a way by accident, but I'm having trouble with one spline specifically.

I'll explain my work-around just in case someone else has the same problem.

First of all, I open a new file and referenced in the character. I started off by "updating" each button by simply redoing them really, but in a much faster way since the colours and sizes remained the same. Then I realized that by editing the command line on the command buttons (adding the string "your-character's-name:", was granting me to choose the namespace I wanted for the rest of the splines.

So basically and to add up, if you change the command line on one of the command buttons and add a string "xxxxxx:" Animschool Picker detects that it is using a string and applies it to the rest of the pkr.

This is in my case and it worked for me. My issue now is trying to figure out how to fix the pkr when original splines have a default string name, because the picker itself is recognizing all strings and gets a bit mixed up. (I'm pretty sure it's a problem with my character's spline name really)

I hope this helps others, and if anyone know how I can fix this problem, I'm all ears!!

Cheers to all!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group